Als u denkt aan het kopen van een koffiezetapparaat, zijn er verschillende soorten waaruit u kunt kiezen. Lees verder voor meer informatie over de soorten koffiezetapparaten die direct verkrijgbaar zijn.

Naast verse koffie – gemalen of bonen – werken tal van koffiemachines met ESE-koffiepads (een platte schijf van gemalen koffiebonen in filterpapier). Een paar hebben capsules nodig, die meestal zijn gemaakt van plastic of folie, en ze hebben ongeveer de grootte en vorm van de individuele helpende melkpakken.

Pods en capsules – die echte koffie bevatten – zijn misschien duurder in vergelijking met verse koffie, maar ze zijn veel gemakkelijker om mee te werken. Veel espressosystemen gebruiken alleen gemalen koffie, die je zonder problemen kunt vinden op voedselmarkten.

Aan de andere kant kun je misschien een espressomolen kopen en bonen in je eigen huis malen. Het gebruik van recent gemalen koffiebonen kan de smaak verbeteren, maar voorgemalen koffie is acceptabel voor de meeste fijnproevers.

Standaard espressomachines

Een groot aantal Nespresso machines hebben een door een motor aangedreven pomp om het exacte waterniveau dat nodig is voor één espresso door een thermoblok te persen dat het water meteen verwarmt en vervolgens door de gourmetkoffie dwingt. In de meeste gevallen leveren ze een druk van 10 tot 19 bar.

U kunt echter ook goedkopere drukmachines krijgen, die op hun beurt werken met een druk van ongeveer 3-5 bar.

Als u een koffiezetapparaat kiest dat geschikt is voor gemalen koffie, krijgt u de grootste keuze aan opties en zijn er veel mogelijkheden beschikbaar voor een bescheiden prijs.

Bean-to-cup koffiemachines

Als u de meest verse koffie wilt die mogelijk is, is een bean-to-cup koffiemachine mogelijk de geschikte keuze.

Tal van bean-to-cup koffiemachines zijn automatisch – u voegt eenvoudig espressobonen toe en de machine maalt ze en meet en stampt het gewenste volume aan met een simpele druk op de knop. Je bent niet verplicht om gebruik te maken van een filterdrager, de koffiemachine doet al het werk.

Bean-to-cup koffiemachines zijn over het algemeen duurder in vergelijking met standaardontwerpen en ze maken meestal veel lawaai. Desalniettemin zijn ze handig in gebruik en zetten ze goede koffie.

Capsule-koffiemachines

Capsule-koffiezetapparaten zijn extreem modieus. Ze bieden espresso voor de hi-tech leeftijdsgroep – en degenen onder ons die een behoorlijk drukke levensstijl hebben. Als alternatief voor het knoeien met gemalen koffie, plaats je gewoon een voorverpakte bak met koffie in het apparaat, druk je op een knop en wacht je tot de espresso uit de tuit komt.

Capsule-koffiesystemen zijn meestal gebruiksvriendelijk en mooi en schoon, extreem eenvoudig en er zijn talloze keuzes ver onder het niveau van $ 400. De kwaliteit kan echter verschillen, dus controleer de beoordelingen van koffiemachines om er zeker van te zijn dat u de beste machine koopt.

Het belangrijkste nadeel is meestal dat veel capsulemakers maar 1 type capsule gebruiken (bijv. Nespresso, Dolce Gusto). Bovendien is de koffie die je uit een capsulemachine haalt duur.

Bijkomende factoren om rekening mee te houden bij het zoeken naar een koffiezetapparaat

* Gewicht en afmetingen Bekijk voor aankoop waar u uw koffiezetapparaat gaat plaatsen. Als je van plan bent hem op te bergen, kijk dan eens of hij licht genoeg is om comfortabel te dragen. Als u een bijzonder groot model kiest, zoek dan een winkel die thuisbezorging aanbiedt.

* Lekbakken Al deze moeten eenvoudig kunnen worden opgetild en opgetild. Roestvrijstalen dienbladen moeten samen met reiniging worden gepolijst.

* Stijfheid van het draagbare filtersysteem Kijk in de winkel of u de draagbare filter van het koffiezetapparaat comfortabel kunt plaatsen en verwijderen. Als je dit moeilijk vindt, is een capsule-koffiezetapparaat misschien veel beter voor je.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *